Harmonogram

Walne Zgromadzenie Polskiej Izby Żywności Ekologicznej (tylko dla członków PIŻE)
Piątek 14:00 – 17:00

Warsztaty Ekostory wraz z BioKurier i EkoDostawcy (tylko dla zaproszonych gości i kontrahentów EkoWital)
Sobota 10:00 – 18:00

Czarny czosnek – naturalne źródło zdrowia
(Prelegent: doktorantka Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie – Anna
Tomf-Sarna) – prelekcja otwarta
Niedziela 12:00 – 13:00

Pokaz specjalny – strefa Live Cooking (sala SA1)

DATA: 19.05.2018 (sobota)
GODZINA: 14:00 – 15:00

Pokaz kulinarny Grzegorza Łapanowskiego wraz z degustacją.

Menu pokazowe:

1. Białe szparagi z sosem holenderskim, bułką tartą, jajkiem 6 minutowy, i perfect egg (1 godzina w souse vide , 64 stopnie) z sałatką z młodych ziemniaków z vegan majo

2. Zielone szparagi z ekologicznymi ziołami, wędzona śmietana, pieczone orzechy, piklowana cebula.

3. Kurczak ekologiczny z młodymi ziemniakami

4. Risotto z orkiszem i czosnkiem niedźwiedzim